Κροατία-κορονοϊός: Ρεκόρ 748 νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες

-

Οι υγειονομικές αρχές της Κροατίας ανέφεραν σήμερα 748 νέα κρούσματα του κορονοϊού, έναν αριθμό ρεκόρ, με την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ να καταγράφει επίσης αριθμό ρεκόρ 211 νέων κρουσμάτων. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 542 νέα κρούσματα και καταγράφηκε πριν από μια εβδομάδα. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η Κροατία, μια χώρα περίπου 4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 21.741 κρούσματα με 334 θανάτους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.210 ενεργά κρούσματα ή περίπου 1.000 περισσότερα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα. Από την αρχή αυτής της εβδομάδας η Κροατία αυστηροποίησε τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης της πανδημίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και να λειτουργούν με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών, ενώ οι διοργανωτές δημόσιων συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων θα πρέπει να ζητούν άδεια τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.