Κρούσμα κορωνοϊού στο ΚΕΝΑΠ;

-

Σε ανταπόκριση από τη Κρήτη, δημοσιογράφος του ΟΡΕΝ αποκάλυψε ότι βρέθηκε κρούσμα ανάμεσα σε πρόσφατα εκπαιδευόμενους στο ΚΕΝΑΠ.

Η πληροφορία αφορά, αποφοιτήσαντα από ένα από τα έντεκα "σχολεία" που διεξήγαγε το ΚΕΝΑΠ πρόσφατα, ο οποίος ήταν μέλος των ενόπλων δυνάμεων βορειοαφρικανικής χώρας.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ, NATO Maritime Interdiction Operational Training Center-NMIOTC) στο Μαράθι Χανίων, αποτελεί πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ.

Πολλές ξένες κυβερνήσεις, συμμάχων ή φιλικά διακείμενων χωρών, χρησιμοποιούν τα προσφερόμενα "σχολεία" για να εκπαιδεύσουν, επί πληρωμή, στρατιωτικό ή/και αστυνομικό προσωπικό σε θέματα όπως πχ αποτροπή πειρατείας, ανακατάληψη σκάφους, κλπ.

Οπως αναφέρθηκε, ο εν λόγω εκπαιδευόμενος μετά την εκπαίδευση του γύρισε στη χώρα του, απ' όπου τηλεφώνησε, με αξιοσημείωτη υπευθυνότητα, ότι ανευρέθη θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ασθενής (πλέον) είχε καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων και είχε έρθει σε επαφή με εκπαιδευόμενους κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων.

Σημειωτέον ότι τα στελέχη και οι εκπαιδευτές του ΚΕΝΑΠ βρίσκονται σε σχετικό συγχρωτισμό με Ελληνες και Αμερικανούς αξιωματικούς και στελέχη του ΝΑΤΟ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.