Κρούσμα σε οίκο ευγηρίας και σε νοσοκόμα στο Ηράκλειο Κρήτης

-

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία αποκλειστική νοσοκόμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου του Ηρακλείου. Πρόκειται για μια 23χρονη νοσηλεύτρια, που φρόντιζε 83χρονη τρόφιμο γηροκομείου, φορέα του ιού.

Η 83χρονη είχε προ καιρού διακομισθεί στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα και  είχε υποβληθεί σε τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο όμως  βγήκε αρνητικό, οπότε η ηλικιωμένη  επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Λόγω της επιμονής των ύποπτων συμπτωμάτων διεκομίσθη και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί, διενεργήθηκε νέο τεστ το οποίο αυτή τη φορά βγήκε θετικό.

Η νοσηλεύτρια θεωρείται πιθανόν να κόλλησε από την ηλικιωμένη και είναι άγνωστο από ποιον κόλλησε εκείνη. Η 23χρονη γυναίκα έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών της. Σύμφωνα με πληροφορίες,  όσα τεστ έγιναν στο επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της 23χρονης, έχουν βγει μέχρι στιγμής αρνητικά.

Την ίδια στιγμή στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 13 άτομα που έχουν νοσήσει. Οχτώ βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τρία στο νοσοκομείο Χανίων και ένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Την Παρασκευή πείστηκε να μπει στο νοσοκομείο μια 36χρονη που έχει βρεθεί θετική και έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Η γυναίκα στην αρχή δεν ήθελε να νοσηλευτεί, αλλά τελικά πείστηκε από τους γιατρούς οι οποίοι της είπαν ότι πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση λόγω του προβλήματος υγείας της, καθώς οι μεταμοσχευμένοι βρίσκονται υπό διαρκή ανοσοκαταστολή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.