Κυρώθηκε με 178 "ναι" η Συμφωνία με το Κάιρο

-

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε σήμερα το απόγευμα τη συμφωνία Αθηνών - Καΐρου με 178 "ναι" (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής) και 26 "όχι" (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25). Απο το ΣΎΡΙΖΑ 81 βουλευτές δήλωσαν "παρών".

Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόντες έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση των κομμάτων τους.

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο υφυπουργός Παιδείας, Β. Διγαλάκης,(που ειναι σε καραντίνα) και ο βουλευτής Πρεβέζης, Στέργιος Γιαννάκης, οι οποίοι είχαν ενημερώσει με επιστολές τους ότι εάν μπορούσαν να παραστούν στην ψηφοφορία, θα υπερψήφιζαν τη συμφωνία, Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές 'Αννα Βαγενά, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Ζουράρις, Σπ. Λάππας και Α. Μιχαηλίδης. Με επιστολές τους, οι πέντε βουλευτές ενημέρωσαν ότι εάν παρίσταντο στην ψηφοφορία θα δήλωναν "παρών".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.