Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα εμβολιασμού – Για "επαρκείς δόσεις" μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

-
Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα εμβολιασμού – Για

Έχουμε εξασφαλίσει 24 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που δίνει την δυνατότητα για εμβολιασμούς 15 εκατομμυρίων πολιτών, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Είπε ακόμη ότι θα αυξηθεί σταδιακά ο ρυθμός των εμβολιασμών από 5.000 ημερησίως που είναι τώρα και θα ξεπεράσει τους 10.000 εμβολιασμούς την ημέρα. «Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε 400.000 εμβολιασμούς και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε φτάσει το ενάμισι εκατομμύριο», είπε.

Στόχος, όπως είπε, είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού ώστε να έχουμε συλλογική ανοσία. O κ. Ταραντίλης δεν διέψευσε το δημοσίευμα του Politico για τον περιορισμένο αριθμό εμβολίων, ωστόσο είπε ότι η χώρα θα εξαντλήσει την δυνατότητα για την προμήθεια επαρκών δόσεων.

Η πλατφόρμα εμβολιασμού

Σήμερα παρουσιάστηκε και η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών. Ο κύριος Ταραντίλης είπε ότι η λειτουργία της θα ξεκινήσει αμέσως μετά, για τους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 85 ετών. Οι τρόποι που είναι στη διάθεσή μας για το ραντεβού είναι τρεις:

Πρώτον: Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού. Ο δεύτερος τρόπος είναι μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του
ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν και εάν είναι, θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

Ο τρίτος τρόπος αφορά τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία και θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί όπως είπε 44.620 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%.

«Η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Μέσα στον Ιανουάριο -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή με τις εταιρείες Pizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια.

Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Eλλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.