Λαγκάρντ: Στις 21 Ιουνίου θα καταλάβετε τι εννοώ

-
607

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει ότι ο τρόπος εμπλοκής του Ταμείου θα γίνει σαφής στις 21 Ιουνίου.

Από το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την Άγγελα Μέρκελ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο «μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και θα εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία».

«Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τότε θα υπάρξει μια ας πούμε "αποκάλυψη", η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και τότε θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, απαντώντας σε ερώτηση αν το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα με οικονομική στήριξη ή μόνο με επίβλεψη.

Η κυρία Λαγκάρντ συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας).