Λακωνική επιβεβαίωση από ΥΠΕΞ : 61ος γύρος Διερευνητικών Επαφών στην Πόλη

-

Στην συμφωνία για νέο γύρο διερευνητικών επαφών προχώρησαν Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών.

Ο νέος γύρος επαφών αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται πως ο 60ς γύρος διερευνητικών επαφών, είχε γίνει στην Αθήνα το 2016 και σύμφωνα με την εθιμοτυπία ο επόμενος γύρος πρέπει να πραγματοποιηθεί στην έδρα του έτερου συνομιλητή.

Και από την τουρκική προεδρία η ανακοίνωση ήταν λακωνική, αλλά μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Andolu είχε διοχετευθεί η επιθυμία της Τουρκίας να καθήσουν στο τραπέζι και οι Τουρκοκύπριοι και η "πληροφορία" ότι ο Ερντογάν είπε "η Ελλάδα πρέπει να δώσει πολλά, να δούμε πώς θα πάει, εμείς είμαστε εξαρχής υπέρ του διαλόγου".

Ούτε από τη Γερμανία που διαμεσολαβεί ανακοινώθηκε κάτι, ούτε από τον Σαρλ Μισέλ που ήταν ο τρίτος συνομιλητής με τον Ερντογάν και τη Μέρκελ. Ο τελευταίος αιφνιδίως μπήκε σε καραντίνα και ανέβαλε τη Σύνοδο για τις κυρώσεις στην Τουρκία, για τις αρχές Οκτώβρη παρότι έχει αρνητικό τεστ, παρότι φορέας ήταν ένας άνδρας της φρουράς του και παρότι η Σύνοδος θα μπορούσε να γίνει και με τηλεδιάσκεψη,

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.