Λαβρόφ: "Ο πόλεμος στην Συρία έχει τελειώσει”

-
986

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προωθηθεί μια λύση διαρκείας για την κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. «Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει πραγματικά στο τέλος του. Η χώρα σταδιακά επιστρέφει σε μία ομαλή, ειρηνική ζωή.

Παραμένουν κάποια ενεργά σημεία εντάσεων στα εδάφη που δεν ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, όπως στην Ιντλίμπ και στην ανατολική όχθη του Ευφράτη», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trud. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι πιο σημαντικοί στόχοι σε σχέση με τη Συρία είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους και η «προώθηση της πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση της κρίσης, προκειμένου να επιτευχθεί σταθερή και μακράς διαρκείας σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.