Lockdown: Τι ισχύει για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τα SMS στο 13033;

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη στο πλαίσιο της εφαρμογής του ολικού lockdown στην Αττική.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00 τις καθημερινές και μέχρι τις 05:00 το πρωί. Επίσης, για τα Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορία από τις 18:00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, σε παράταση όσων είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή.

Διευκρίνισε επίσης πως σε όλες τις περιφέρειες δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου. «Συστήνουμε μετακινήσεις (με τον κωδικό 6) με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι κωδικοί SMS μετακίνησης

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έξι κωδικοί έχουν ενεργοποιηθεί ως προς τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις στο πρότυπο του Μαρτίου.

Αυτοί είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι