Λονδίνο για τα Βαρώσια - No comment

-

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το θέμα αλλά επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί δημοσίως επί της αποφάσεως της Τουρκίας για άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων, λένε πηγές του Foreign Office που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία γνώριζε το θέμα και δεν αποτελούσε κεραυνό εν αιθρία, αφού πριν από ένα μήνα η Κύπρος είχε ζητήσει να τοποθετηθούν οι Βρετανοί "για το φημολογούμενο ως επικείμενο άνοιγμα των Βαρωσίων".

Η αρμόδια υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον είχε απευθυνθεί  τότε και σε Βρετανούς βουλευτές και σε μέλη της παροικίας και είχε λάβει επιστολές ότι στηρίζουν τα συναφή με την Αμμόχωστο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, περιλαμβανομένων των 550 και 789.

«Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν στο παρελθόν καταστήσει σαφείς τις ανησυχίες μας επί του θέματος των Βαρωσίων προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα», είχε αναφέρει τότε η κα Μόρτον.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.