Λοβέρδος: Αίτημα εξαίρεσης της Ελένη Τουλουπάκη

-

Αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από την υπόθεση Novartis κατέθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Στους λόγους εξαίρεσης ο κ. Λοβέρδος καταλογίζει στην κ. Τουλουπάκη ότι είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Λοβέρδος κοινοποίησε επιπλέον στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αίτηση εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη, προσδίδοντας της και τον χαρακτήρα «αναφοράς». Μαζί κατέθεσε νέα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει διαβιβάσει τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis στη Βουλή αναφορικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Την Τρίτη, την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για την υπόθεση Novartis. Την άρση της ασυλίας του είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, προκειμένου – όπως είπε – «να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μην μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.