Μαλαισία: Απελάσεις υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία

-
8

Η Μαλαισία απέλασε έξι Αιγύπτιους κι έναν Τυνήσιο, που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με ξένες ισλαμιστικές ομάδες, παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ακεραιότητά τους και την πιθανότητα να πέσουν θύματα βασανιστηρίων από την Αίγυπτο που τους θεωρεί τρομοκράτες.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται και πέντε άνθρωποι, που σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας Μοχάμαντ Φούζι Χαρούν έχουν ήδη ομολογήσει ότι ανήκουν στην παράνομη στην Αίγυπτο οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Τυνήσιος κι ο έκτος Αιγύπτιος που εκδόθηκαν είναι μέλη της Ανσάρ αλ Σαρία αλ Τουνίζια, οργάνωση που βρίσκεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργάνωσεων του ΟΗΕ, πρόσθεσε σήμερα ο Μοχάμαντ Φούζι.

Οι δύο αυτοί νεαροί είχαν συλληφθεί για προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα το 2016, χρησιμοποιώντας ψεύτικα διαβατήρια, με σκοπό να περάσουν μέσω της Μαλαισίας σε άλλη χώρα, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό κτύπημα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι άλλοι πέντε, που ομολόγησαν συμμετοχή στην Μουσουλμανική Αδελφότητα συνελήφθησαν διότι πρόσφεραν καταφύγιο, μεταφορικά μέσα κι απασχόληση στα δύο μέλη της Ανσάρ αλ Σαρία.

«Καθώς η παρουσία αυτών των ξένων συνιστά κίνδυνο, όλοι οι ύποπτοι απελάθηκαν στις χώρες τους και έχει προταθεί να ενταχθούν στην ‘μαύρη λίστα’ για να απαγορευθεί δια βίου η είσοδός τους στη Μαλαισία», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Φούζι, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης έχουν συλληφθεί και δύο Μαλαισιανοί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.