Μαλλιά κουβάρια στην Βουλή

-

Ένταση και σοβαροί διαπληκτισμοί σημειώθηκαν στην Βουλή, στην συζήτηση του προϋπολογισμού, και μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε όταν Τσακαλώτος και Σκανδαλίδης ήρθαν σε φραστική κόντρα για το ποιος έχει την ευθύνη της διχαστικής ρητορικής που έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα.

Η φράση του υπουργού Οικονομικών ότι κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκαλέσει «προδότες» τους πολιτικούς αντιπάλους του, προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι  διαμαρτυρήθηκαν από τα έδρανα.

Σύμφωνα με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκείνη την ώρα η Ανέττα Καββαδία απευθυνόμενη στον Λεωνίδα Γρηγοράκο φέρεται να του είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια που λέει ο Βενιζέλος λες και εσύ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η βουλευτής είπε απλώς «σαν δεν ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι». Σημειώνουν μάλιστα ότι την αρχή την έκανε ο Γρηγοράκος, ο οποίος απευθυνόμενος στην Αννέτα Καββαδία της είπε: «Κάτσε κάτω ρε τσόκαρο. Πήγαινε σε κανέναν υπουργό της ΝΔ να σε διορίσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση, καλώντας την ΔΗΣΥ να καταδικάσει τις  δηλώσεις του βουλευτή της. «Τέτοιες σεξιστικές επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση ούτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε πουθενά. Η ΔΗΣΥ οφείλει και αυτή άμεσα να καταδικάσει τη φρασεολογία του βουλευτή της» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα σχολίασε και η ίδια η Αννέτα Καββαδία, που σε tweet έκανε λόγο για σεξιστικό λόγο και λεκτική βία προς της γυναίκες που δεν κάνει διακρίσεις. «Η φράση«σκάσε ρε τσόκαρο», μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, του Λεωνίδα Γρηγοράκου (βουλευτής ΔΗΣΥ) προς εμένα, καταδεικνύει – πέρα από το ήθος του – ότι ο σεξιστικός λόγος, η λεκτική βία προς τις γυναίκες, δεν κάνει διακρίσεις. Συναντάται παντού. Αντιδρούμε, δεν σιωπούμε!», έγραψε στο twitter.

Και ο Κατσίκης με τον Κεγκέρογλου

Υπήρξε όμως και συνέχεια, όταν ο Κώστας Κατσίκης, την ώρα που ανέβαινε στο βήμα σχολίασε την αποχώρηση βουλευτών άλλων κομμάτων. Όταν μιλάει ο εκπρόσωπος του μικρού κυβερνητικού εταίρου οι άλλοι βουλευτές δεν επιδεικνύουν την ευγένεια που θα έπρεπε, είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Είστε αναιδέστατος. Είμαστε εδώ και σας ακούμε» σχολίασε τότε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, προκαλώντας την έκρηξη του Κώστα Κατσίκη. «Όχι σε εμένα αυτά Κεγκέρογλου. Αν ψάχνεις να βρεις αναιδέστατους κοίτα στον καθρέφτη και φτύσε τον καθρέφτη μέχρι να μαυρίσει το είδωλό του και αν θέλεις και συνέχεια εδώ είμαι», απάντησε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.