Μαθητές διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή

-

Από τις αρχές του έτους, διεξάγεται μεγάλος αριθμός διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο ενάντια στην αδράνεια των κυβερνήσεων σε θέματα κλιματικής αλλαγής. Το μεγαλύτερο μέρος του κινήματος έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη, είναι κατά κύριο λόγο υπό την καθοδήγηση μαθητών και εμπνεύστηκε από τη Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg, η οποία έχει μιλήσει και απαιτήσει δράση από ηγέτες από πέρυσι.

Στις 15 Μαρτίου, χιλιάδες περιβαλλοντικά ενδιαφερόμενοι φοιτητές σε 80 χώρες πραγματοποίησαν απεργία με όνομα "Παρασκευές για το Μέλλον", βγαίνοντας τους δρόμους με πλακάτ. Στα τέλη του Απριλίου, τμήματα του Λονδίνου γέμισαν από διαδηλωτές, οι οποίοι κάλεσαν τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μαζί τους και να δώσει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: theatlantic.com

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.