Με πραγματικές σφαίρες απειλεί η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ

-
162
Με πραγματικές σφαίρες απειλεί η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησε τους διαδηλωτές, τους οποίους αποκάλεσε «ταραξίες», πως θα χρησιμοποιήσει πραγματικές σφαίρες, αν οι αστυνομικοί δεχτούν επιθέσεις με φονικά όπλα. Η ένταση κλιμακώνεται με ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι πετούσαν βόμβες μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο.

Είναι η πρώτη τέτοιου είδους προειδοποίηση που απευθύνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας από την έναρξη της κρίσης πριν από περίπου έξι μήνες.

"Εάν (οι διαδηλωτές) συνεχίσουν τόσο επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την χρήση περιορισμένης βίας, περιλαμβανομένων πραγματικών πυρών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούις Λάου σε βίντεο που αναρτήθηκε ζωντανά στο Facebook

Παράλληλα, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους "ταραξίες" να σταματήσουν να χρησιμοποιούν φονικά όπλα κατά των αστυνομικών και προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι δυνάμεις ασφαλείας θα απαντήσουν με βία και ότι μπορεί να γίνει χρήση πραγματικών σφαιρών.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε σήμερα από βέλος που έριξε ένας διαδηλωτής σε πανεπιστημιούπολη του Χονγκ Κονγκ, που έχει γίνει η βάση οπισθοφυλακής του κινήματος για την δημοκρατία.