Με πυρά κατά Καμμένου η επιστολή παραίτησης Κοτζιά;

-
59
Σκοτωμός Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό, αναταράξεις στους ΑΝΕΛ, slpress

"Πυρά" για τον Πάνο Καμμένο και τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ περιλαμβάνει η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή του, έπειτα από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που χαρακτήριζαν ακατανόητη την απόφασή του να παραιτηθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαρθάρισε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει την επιστολή, που φέρει την επισήμανση «αυστηρώς προσωπικόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς διευκρινίζει στην επιστολή ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί, αντικρούοντας τις περί του αντιθέτου δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

«Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα», φέρεται να σημειώνει στην επιστολή ο Ν. Κοτζιάς.

Οι δηλώσεις Καμμένου περί «βαλκανικής συμμαχίας» φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας», ενώ «οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή».