Με σύνθημα "Ελλάδα μπορούμε" στο Συνέδριο η ΝΔ

-
44
Με σύνθημα

Με βασικό σύνθημα “Ελλάδα μπορούμε”, πηγαίνει η ΝΔ στο 12ο Τακτικό Συνέδριό το διήμερο 14-16 Δεκεμβρίου, δίχως να κρύβει την ενόχλησή της για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και να κάνει ομιλία την προσεχή Παρασκευή, ημέρα που θα αρχίσει το Συνέδριο του κόμματος με τις ομιλίες Μειμαράκη και Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, εξαπέλυσε, προληπτικά, επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα: "ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μία επίδειξη θράσους που πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη". Υπογράμμισε ότι είναι δικό του έργο και του Πάνου Καμμένου η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η αναγνώριση της “Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας”, αλλά και η δράση των ομάδων που καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια. “Όλο αυτό είναι έργο του κ. Τσίπρα” είπε χαρακτηριστικά.

Όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα της ΝΔ είναι στο τραπέζι για την αντιμετώπιση και αποτροπή της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε σήμερα , Μαρία Σπυράκη. Κατά τα λοιπά επανέλαβε την γνωστή θέση “Είμαστε εναντίον της Συμφωνίας γιατί βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα”.

Σε σχέση με τις συζητήσεις που γίνονται με το Ποτάμι και το εάν η στάση της ηγεσίας και των βουλευτών του Ποταμιού θα επηρεάσουν την ενδεχόμενη συνεργασία απάντησε ότι "την ώρα της ψήφισης ο κάθε βουλευτής αναμετράται με την συνείδησή του" . Πρόσθεσε ότι “το Ποτάμι είναι ένα άλλο κόμμα, σεβόμαστε την αυτονομία του. Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια με κανέναν. Η Συμφωνία θα κριθεί από τον έναν προς ένα βουλευτή και ο καθένας είναι υπόλογος στην συνείδησή του”.

Σκάνδαλο ΔΕΠΑ

Στο “σκάνδαλο” ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη επιμένει η ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και ότι η υπόθεση παράγει πολιτικά αποτελέσματα, ακυρώνοντας το “ηθικό πλεονέκτημα”. Κάπως έτσι και σήμερα στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, εδήλωσε ότι "εδώ και τρεις εβδομάδες και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη η κυβέρνηση σιωπά".

Έθεσε τα ερωτήματα: ποιά είναι η σχέση Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου, και με υπουργούς; πόσες φορές έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορούσε και φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ που γίνονται οι δηλώσεις με τους ξένους ηγέτες; Ποιές υπηρεσίες πρόσφερε στα Λιπάσματα ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72 χιλιάδων ευρώ το 2016 και 128 χιλιάδων ευρώ το 2017;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είπε η κ. Σπυράκη, οι κύριοι Τσίπρας και Πετσίτης στοιχηματίζαν για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015. Την ώρα το χρέος των Λιπασμάτων προς την ΔΕΠΑ εκτοξευόταν ο κ. Πετσίτης αμοίβονταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.