Με τις συντάξεις τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά, ανακοίνωσε ο Βρούτσης

-

Τέλη Οκτωβρίου με τις κύριες συντάξεις θα ξεκινήσουν οι καταβολές των αναδρομικών στους συνταξιούχους που τις δικαιούνται, σύμφωνα με όσα ανάφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια.

Επισήμανε ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου ή εισφοράς αλληλεγγύης.

«Για λόγους αποφυγής συνωστισμού η καταβολή αναδρομικών θα γίνει κανονικά τον Οκτώβριο με την καταβολή κανονικών συντάξεων σε διακριτό κωδικό ώστε κάθε συνταξιούχος να ξέρει τι θα πάρει» εξήγησε.

Το σύνολο των αναδρομικών, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, ανέρχεται σε 1,4 δις ευρώ και αναλύεται σε 892 εκατ. ευρώ προς 750.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και 496 εκατ. ευρώ σε 350.000 συνταξιούχους του Δημοσίου.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει όμως διάταξη που προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι με την είσπραξη των αναδρομικών παραιτούνται κάθε άλλης αξίωσης, όπως τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις.

Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν σε διάστημα ένδεκα μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Μάιο του 2016), για περικοπές που είχαν γίνει σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ. Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν στις κύριες συντάξεις και όχι στις επικουρικές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.