Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία-χαλαζόπτωση

-
143
Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία-χαλαζόπτωση

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η κακοκαιρία. Η Κεφαλλονιά είναι από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερα. Δύο χωριά, η Αγία Ευφημία και το Νύφι,  θάφτηκαν στις λάσπες. Στον Ίασμο της Ροδόπης οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι λάσπης. Η Αττική δέχτηκε ισχυρή χαλαζόπτωση. Το χαλάζι ήταν σε μερικές περιπτώσεις μεγέθους που προκαλεί ζημιές.

Στο νομό Τρικάλων η ισχυρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειας, ενώ σε περιοχές της Ηπείρου έγιναν κατολισθήσεις. Ένας ηλικιωμένος, μάλιστα, παραλίγο να χάσει τη ζωή του, όταν ο δρόμος υποχώρησε την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη δυτική Ελλάδα. Τα σχολεία στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη παρέμειναν σήμερα κλειστά, με απόφαση των αρχών.

Στην Αγία Ευφημία έχουν γίνει καταστροφές, αλλά όχι σε σπίτια, ούτε υπήρξε εγκλωβισμός κατοίκων. Στο Νύφι έγινε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να αποκλειστούν σπίτια, ενώ έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ σε άλλα χωριά. Το πρωί στην Ανατολική Στερεά έπεσε πολύ χαλάζι και εκδηλώθηκαν πολύ έντονες καταιγίδες. Στο δρόμο Ρεγγινίου προς Καλλίδρομο, έφυγαν πέτρες στο οδόστρωμα, που απομακρύνθηκαν από μηχάνημα του Δήμου.

Στην ορεινή Παρνασσίδα σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και μέσα στην Αμφίκλεια ο υδράργυρος ήταν μόλις στους 13 βαθμούς όλο το πρωί. Τα ίδια και σε άλλες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Στην Ευρυτανία εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους.

Ζημιές έγιναν στον ελαιώνα και σε σπίτια στην Άμφισσα. Καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες και στα Τρίκαλα, λόγω της χαλαζόπτωσης. Κυρίως σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά. Στο νομό Ιωαννίνων προέκυψαν από χθες το βράδυ προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.