Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία... Εκκένωση οικισμών & Μονής (vid.)

-
96

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (04/09), εξαιτίας φωτιάς σε δασική έκταση με πεύκα που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Βλάσης, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει για το εξής: «Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα».

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, τα Ελβετικά και ο Κόρφος, καθώς η φωτιά που ξέσπασε, εξελίσσεται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Μάλιστα, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι εκκενώθηκε και το κοντινό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, με τους ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία του Κόρφου, καθώς το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 4-5 χιλιόμετρα, όπως είπε. Ακόμα, ο δήμαρχος τόνισε ότι η φωτιά απέχει 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Κόρφου, στην περιοχή βρίσκονται πολλοί τουρίστες και οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε περίπου 2.000, αλλά δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο μέχρι στιγμής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.