Μέι προς ΕΕ: Κάντε και σεις ένα βήμα

-

Κάλεσμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν και αυτοί  τις θέσεις τους για το «διαζύγιο» Βρετανίας-ΕΕ απηύθυνε η Τερέζα Μέι κατά την άφιξη της για στο Σάλτσμπουργκ για το δείπνο της άτυπης Συνόδου Κορυφής.

«Αν είναι να πετύχουμε μια επιτυχή κατάληξη, τότε, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει βελτιώσεις στην θέση του, η ΕΕ θα χρειαστεί επίσης να κάνει τις δικές της», είπε η Μέι. Παραλλήλως εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «με καλή θέληση και αποφασιστικότητα» θα υπάρξει μία συμφωνία που «θα ταιριάζει και στα δύο μέρη».

Από την πλευρά της, η Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε επίσης έκκληση για «επίδειξη φιλικής διάθεσης και σεβασμού κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ», επιδιώκοντας, όπως είπε την διατήρηση στενών δεσμών με την Βρετανία και μετά την  αποχώρηση της.

Η Μέρκελ, αφού εξέφρασε την ελπίδα για μια αποχώρηση «σε καλό κλίμα» και σε συνθήκες αμοιβαίου σεβασμού, προσβλέποντας, όπως είπε, στην στενή συνεργασία «ειδικότερα στους τομείς της ασφάλειας, της ασφάλειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.