Μένει στην κυβέρνηση, δεν πάει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ η Χρυσοβελώνη

-
241

Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, γνωστοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την ώρα που οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων και τα επόμενα βήματά τους δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δήλωσή της υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τη συνεδρίαση του κόμματος και προσθέτει πως «όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά».

«Εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία» συνεχίζει.

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, που έχει φέρει αναταράξεις στην κυβερνητική συμμαχία, η ίδια τονίζει ότι «είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους θεσμικά και δημοκρατικά στα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία».

«Συνεπώς», συνεχίζει, «διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο».

Τέλος, εκφράζει την στήριξή της στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της» καθώς, όπως λέει «βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση».