Μέρκελ: Δίνουμε στην Ελλάδα χρόνο δεκαετιών και αυτό είναι απόδειξη εμπιστοσύνης

-

«Σημαντική ημέρα» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, την 20η Αυγούστου, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η συνέχεια της επίδρασης των προγραμμάτων δεν τελειώνει την ίδια ημέρα.

Η Άγγελα Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι δίδεται στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δεκαετιών και ότι αυτό αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης. Απέρριψε ωστόσο κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάποια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για διασύνδεση της παράτασης της ισχύος τού μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά με τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Όσον αφορά τα μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους, η Άγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για τη λήψη ενός πακέτου μέτρων με στόχο «να βοηθήσουμε ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων τους οποίους έχουμε, δηλαδή ότι δεν μπορεί εντός Ευρωζώνης να υπάρξει κούρεμα χρέους υπό την κλασική έννοια». Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για έναν «καλό συμβιβασμό».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.