Μέρκελ υπέρ Σερβίας κατά δασμών Κοσόβου...

-

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, κατά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε την επιβολή δασμών για τα σερβικά προϊόντα από την κυβέρνηση του Κοσόβου.

Όπως δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ο κ. Βούτσιτς «η κ. Μέρκελ κατά τη συνάντηση επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι αντίθετη με την απόφαση της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα προϊόντα από τη Σερβία».

Ο κ. Βούσιτς επισήμανε ότι «η κ. Μέρκελ επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και εμφανίστηκε πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια της Σερβίας για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης».

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ακόμα ότι στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο διαπιστώθηκε από κοινού ότι η επίτευξη συμβιβασμού πρέπει να είναι στόχος στην επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

«Ο συμβιβασμός φέρνει καλά αποτελέσματα, πρέπει να τον επιδιώκουμε και όχι να προσπαθούμε να ταπεινώσουμε τον αντίπαλο», τόνισε ο Σέρβος πρόεδρος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.