Μέτρα Ουάσινγκτον... Εντείνεται ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας...

-

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα απαιτούν πλέον από υψηλόβαθμους Κινέζους διπλωμάτες να παίρνουν έγκριση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πριν επισκεφτούν αμερικανικά πανεπιστήμια ή πραγματοποιήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 50 ατόμων.

Η Ουάσινγκτον προχωράει στην κίνηση αυτή, αντιδρώντας σε αυτό που περιγράφει ως προσπάθεια του Πεκίνου να επιβάλει περιορισμούς στους Αμερικανούς διπλωμάτες που βρίσκονται στην Κίνα. Σε πολιτικό επίπεδο, η αντίδραση της Ουάσινγκτον εντάσσεται στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κατά της άσκησης κινεζικής επιρροής και κατασκοπευτικής δραστηριότητας από το Πεκίνο. Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ θα αναλάβει δράση για να διασφαλίσει ότι όλοι οι λογαριασμοί της κινεζικής πρεσβείας και των προξενείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντός αμερικανικού εδάφους, “θα είναι επαρκώς αναγνωρίσιμοι”.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.