Μεξικό: Απελευθέρωση 34 απαχθέντων από τον στρατό

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άνδρες του στρατού μπόρεσαν να διασώσουν 34 μετανάστες που κρατούνταν όμηροι σε οίκημα στην Πολιτεία Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), αλλά χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη, αφού οι απαγωγείς πρόλαβαν να διαφύγουν.

Οι 34 άνθρωποι που διασώθηκαν, 8 υπήκοοι της Γουατεμάλας, 25 της Ονδούρας, ένας του Ελ Σαλβαδόρ, πιθανόν δεν ανήκουν στην ομάδα των 22 επιβατών λεωφορείου που απήχθησαν από ένοπλους την περασμένη εβδομάδα, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος των αρχών στην Ταμαουλίπας.

«Στρατιωτικό προσωπικό διέσωσε 34 ανθρώπους, υπηκόους κρατών της Κεντρικής Αμερικής, εκ των οποίων 19 είναι ενήλικοι και 15 ανήλικοι. Στην ίδια τοποθεσία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 οχήματα, 3 όπλα μεγάλου διαμετρήματος, γεμιστήρες και φυσίγγια», ανέφερε ανακοίνωση των αρχών.

Η Ταμαουλίπας δοκιμάζεται εδώ και χρόνια από εξαιρετικά υψηλή εγκληματικότητα, εξαιτίας της δράσης διαφόρων συμμοριών που συγκρούονται για τον έλεγχο εδαφών και οδών διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Αύγουστο του 2010, 72 παράτυποι μετανάστες από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική δολοφονήθηκαν από τη συμμορία των Σέτας σε ένα αγρόκτημα στην Ταμαουλίπας. Έναν χρόνο αργότερα, σχεδόν 200 πτώματα, πολλά από τα οποία ανήκαν σε Μεξικανούς, εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους στην ίδια Πολιτεία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.