Μιχαηλίδου - ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι δυνατόν να έχουν όπλα αλά Συρία

-
69

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, μίλησε για την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ την Κυριακή και τα ευρήματα που περιλάμβαναν κοντάρια, κουκούλες, κράνη κι άλλα αντικείμενα. Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις με τα πανεπιστήμια, την ΑΣΟΕΕ και τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν τέτοια «πολεμοφόδια» μέσα σε δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Ως κάτοικος του κέντρου, αλλά κι ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει μια έρευνα της αστυνομίας μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης, και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash 99.4. Πρόσθεσε ότι σε τέτοια όπλα έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας.

«Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας», παρατήρησε η κ. Μιχαηλίδου. Η ίδια τόνισε ότι δεν μπορούμε απλώς να συζητάμε όταν μέσα «σε ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα» έχουν βρεθεί «σοβαρά και τρομερά επικίνδυνα όπλα». «Υπάρχει σίγουρα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Το ότι μπορεί να υπάρχει αντιπαράθεση πάνω σε αυτό κι εάν έκανε καλά η αστυνομία που βρήκε ένα τέτοιο μεγάλο έγκλημα, με ξεπερνά», κατέληξε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, το πρωί της Κυριακής. Αστυνομικοί μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκαναν έρευνα σε τρεις χώρους που ήταν υπό κατάληψη.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα όπως κοντάρια, αλυσίδες, πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες. Επίσης, άδεια μπουκάλια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και είδη αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.