Μικροζημιές στην Κρήτη από τον σεισμό, έπεσαν σοβάδες σε σχολείο

-
81

Υλικές ζημιές σε ακατοίκητα σπίτια, αλλά και σε λύκειο του δήμου Κισάμου καταγράφηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στις 9:23 μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Μυλωνάκη, έχουν αναφερθεί ζημιές σε παλιά ακατοίκητα σπίτια, καθώς και σε λύκειο της περιοχής, όπου έπεσαν σοβάδες.

«Με εντολή μου θα κλείσουν τα σχολεία σήμερα» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Ήδη μάλιστα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου των ζημιών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Κώστα Θεοφάνου, οι μαθητές των σχολείων βρίσκονται στις αυλές των σχολείων για λόγους ασφαλείας.

Στο μεταξύ, η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα. «Βρισκόμαστε σε επαφές με τις υπηρεσίες. Δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές. Ωστόσο, πυροσβεστικά οχήματα έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σ’ όλο τον νομό των Χανίων, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί της Τετάρτης, 74 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων.