Μίλησαν στην ίδια γλώσσα Σαλβίνι και Όρμπαν

-
Προσεγγίζει τον Όρμπαν ο Σαλβίνι για το μεταναστευτικό

Απόλυτη ταύτιση απόψεων σημειώθηκε στην συνάντηση που είχαν στο Μιλάνο ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι. Ο γραμματέας της Λέγκας ανέφερε ότι απάλλαξε την Μεσόγειο από τα πλοία των ΜΚΟ, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι αν ο Σαλβίνι ήξερε ουγγρικά θα κέρδιζε τις εκλογές και θα κυβερνούσε την Ουγγαρία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Ρώμη ζητά την συνεργασία της Γαλλίας και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, σημειώνοντας ότι ζητά από τον Μακρόν, «ο οποίος είναι στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την εκλογή του, να ανοίξει το ιταλογαλλικό συνοριακό πέρασμα του Βεντιμίλια». Ανέφερε επίσης ότι «χάρη και στην στάση μας στην Μεσόγειο, πλέον, δεν υπάρχουν πλοία των ΜΚΟ» και χαρακτήρισε θετική την συνομιλία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό «όχι μόνον για το μεταναστευτικό».

Από την πλευρά του ο Όρμπαν σημείωσε ότι χρειάζεται «μια νέα Κομισιόν και ένα νέο Ευρωκοινοβούλιο» για τα οποία είπε ότι «θα πρέπει να προκύψουν από τις επόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου». Πρόσθεσε επίσης ότι «θα ήθελε, όλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να ταυτιστεί με τις θέσεις του, και να ταχθεί κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό υπάρχουν δυο θέσεις, «η μια  του Μακρόν, που θέλει να πετύχει την κατάρρευση του ΕΛΚ και στηρίζει την παράνομη μετανάστευση και η δική μας, που θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη αυτή μετανάστευση».  Ο ίδιος πάντως είχε ενημερώσει για την συνάντησή του με τον Σαλβίνι τον Μπερλουσκόνι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο ‘Ορμπαν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του απέδειξε πως «η μετανάστευση δια της χερσαίας οδού μπορεί να σταματήσει» και εκτίμησε ότι «ο Σαλβίνι αποδεικνύει πως η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στην θάλασσα», τονίζοντας μάλιστα ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του, εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης».

Στις προσεχείς ευρωεκλογές αναφέρθηκε και ο ηγέτης της Λέγκας τονίζοντας ότι ο στόχος του είναι μια εκλογική συμμαχία χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά. Αναφερόμενος τέλος στις συζητήσεις με το Βερολίνο είπε ότι η Ρώμη βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών «υπό τον όρο να απομακρυνθεί από την Ιταλία ακριβώς ο ίδιος αριθμός μεταναστών».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.