Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Τραμπ στους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου

-

Απέναντι σε ένα τεράστιο πλήθος, το οποίο αψήφησε τη βροχή και τις υψηλές θερμοκρασίες για να παρακολουθήσει τους πιο αμφιλεγόμενους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος στάθηκε στο θρυλικό Μνημείο του Λίνκολν για να χαιρετίσει τους «γενναίους άνδρες και γυναίκες» του αμερικανικού στρατού και τους ήρωες που υπερασπίστηκαν τη σημαία των ΗΠΑ.

Αρκετοί όντως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ. Άλλοι τόσοι ωστόσο μίλησαν για υπερβολή, για τους πιο δαπανηρούς εορτασμούς, με συμβολικό χαρακτήρα, και την εμφανή προσπάθεια εκ μέρους του Τραμπ να μονοπωλήσει το πολιτικό ενδιαφέρον με το βλέμμα στις εκλογές του 2020.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στάθηκε όρθιος πίσω από ένα αλεξίσφαιρο τζάμι και μίλησε επί 45 λεπτά. Στόχος του ήταν να δώσει έμφαση στη δύναμη και την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού.

Αναφέρθηκε στην ίδρυση των ΗΠΑ και στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, μίλησε για την εφευρετικότητα των ΗΠΑ, για την εξερεύνηση του Διαστήματος προβλέποντας ότι κάποια στιγμή θα στηθεί η αμερικανική σημαία στον Άρη. Αναφέρθηκε επίσης στις σουφραζέτες, ενώ ζήτησε από ένα εξέχον μέλος του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων να ανέβει στην εξέδρα της ομιλίας του. Αναφέρθηκε ακόμη και στην ομιλία που είχε κάνει ο Μαρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στο ίδιο ιστορικό σημείο, το 1963.

Οι αντίπαλοι του Τραμπ ωστόσο τον κατηγόρησαν για τεράστια σπατάλη, αλλά και για πολιτικοποίηση των εορτασμών, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Το Πεντάγωνο, αναφέρει το BBC, δεν αποκάλυψε το κόστος της χθεσινής υπερπαραγωγής, πηγή έμπνευσης για την οποία υπήρξαν σύμφωνα με παρατηρητές οι εορτασμοί για την Ημέρα της Βαστίλης, στην οποία ήταν προσκεκλημένος το 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.