Μήνυμα Πάιατ... Προσοχή για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

-

Ελληνική εγρήγορση για το ενδεχόμενο ρωσικών παρεμβάσεων στις επερχόμενες εκλογές έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ αναφέροντας πως υπάρχουν αποδείξεις «χειραγώγησης πληροφοριών», επικαλούμενος προσπάθειες της Μόσχας να επηρεάσει την Εκκλησία και να υποσκάψει το οικουμενικό πατριαρχείο.

Πριν μερικούς μήνες η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Παράλληλα το πατριαρχείο της Μόσχας είναι σε ανοιχτή σύγκρουση με το Φανάρι για την απόφασή του να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του στον ANT1 ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε σε ρωσικές παρεμβάσεις στο προεκλογικό περιβάλλον και ζήτησε από τους θεσμούς στην Ελλάδα να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν ανάλογα.

Την Παρασκευή, στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Πάιατ αναφέρει πως έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της θητείας του σε προσπάθειες αντιμετώπισης της «κακόβουλης» ρωσικής επιρροής, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.