Μητσοτάκης: Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών

-

Εθνική ήττα χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «εγκαταλείπει μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις διεργασίες των τελευταίων ημερών στα μικρά κόμματα, αποτέλεσμα των οποίων είναι να προκύπτει πλέον η απαραίτητη πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας, σημειώνοντας ότι «εξαγοράζονται συνειδήσεις βουλευτών για μερικούς μήνες εξουσίας».

Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος μόλις είχε κατέβει από το βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκη τόνισε: «Ο κ. Κοτζιάς, ήταν βασικός διαπραγματευτής της Συμφωνίας. Την υπερασπίστηκε με πάθος, αλλά δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί παραιτήθηκε και δεν κατέθεσε την επιστολή παραίτησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε και κατά των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας την ομιλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος. «Δεν μας εξήγησε γιατί δύο βουλευτές που παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διεγράφησαν. Όλα αυτά αναδεικνύουν τα παράξενα παιχνίδια για να παραμείνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο στόχαστρό του έβαλε όμως και προσωπικά τον Πάνο Καμμένο, για τον οποίο είπε: «Ο κ. Καμμένος, όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση δεν το έκανε, γιατί τότε ήταν η καρέκλα πάνω από όλα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.