Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίζει κατά της μομφής παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες

-
212

«Είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες» και συμπλήρωσε ότι «η συμφωνία παράγει τετελεσμένα».

«Με τη συμφωνία το κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά οι κάτοικοι θα λέγονται Μακεδόνες και θα μπορούν να λένε ότι μιλούν τη Μακεδονική. Επίσης, θα μπορούν στο μέλλον κάποιοι να λένε ότι εφόσον κατοικούν στη Βόρειο Μακεδονία, κάποιοι κατοικούν στη Νότιο Μακεδονία». Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, είπε ότι «όχι μόνο νομιμοποιείτε αλλά ενισχύεται τον μακεδονικό αλυτρωτισμό... Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται... Ολόκληρη η αυθαίρετη συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά είναι στον αέρα, αλλά στο μεσοδιάστημα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, αποδίδοντάς του «πολιτική υποκρισία και κυνισμό» και παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε ότι «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».