Μόνιμη αμερικανική βάση στην Πολωνία; Εκνευρισμός Μόσχας

-

Το Κρεμλίνο εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμης αμερικανικής βάσης στην Πολωνία και υπογράμμισε πως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Η Βαρσοβία θα μπορούσε να προσφέρει μέχρι και 2 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτηθείη δημιουργία της βάσης, σύμφωνα με πρόταση του πολωνικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποίησαν μέσα ενημέρωσης. Κυβερνητική πηγή στην Πολωνία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ πως έχει γίνει τέτοια πρόταση.

«Η σταδιακή επέκταση των στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας δεν δημιουργεί με κανέναν τρόπο ασφάλεια και σταθερότητα στην ήπειρο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Αντιθέτως αυτές οι επεκτατικές ενέργειες οδηγούν φυσικά σε αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία που παραβιάζεται κάθε φορά μ' αυτόν τον τρόπο», δείπε.

Η Πολωνία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 1999 μαζί με την Ουγγαρία και την Τσεχία ακολουθούμενη από τις Βαλτικές χώρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.