Μόρια: Κάηκε απόψε ό,τι δεν κάηκε χτες – Πετροπόλεμος και δακρυγόνα

-
362

Στη Μόρια κάηκε απόψε ότι δεν κάηκε χτες, καθώς στις 7 το απόγευμα εκδηλώθηκαν νέες φωτιές σε σκηνές που δεν είχαν καεί. Ακούστηκαν και εκρήξεις –πιθανόν από μικρές φιάλες υγραερίου μέσα στα αντίσκηνα– με αποτέλεσμα οικογένειές να ξεχυθούν πανικόβλητες και πάλι στους δρόμους, ενώ μισή ώρα πριν είχαν αρχίσει να τακτοποιούνται στα απομεινάρια του καταυλισμού.

Μετά τις νέες φωτιές, που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία, οι μετανάστες έπαιρναν τις οικογένειές τους και ό,τι προλάβαιναν να αρπάξουν από τα υπάρχοντά τους και κατευθύνονταν προς το δρόμο για την πόλη της Μυτιλήνης, αλλά εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις, αφου τους άφησαν να απομακρυνθούν από τις φλόγες, τους σταμάτησαν. Κάποιοι άρχισαν τον πετροπόλεμο και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Λόγω του σημείου που άναψαν οι δύο φωτιές, η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να εισέλθει και να τη σβήσει -δεν είχε πρόσβαση- και οι πυροσβέστες κινούνταν περιμετρικά, για να την περιορίσουν στον καταυλισμό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.