Μόσχα καλεί ΝΑΤΟ στην διάσκεψη για την ασφάλεια

-

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσκάλεσε την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ να συμμετέχει στην 8η Διάσκεψη για την διεθνή ασφάλεια, η οποία θα γίνει στη Μόσχα το διάστημα 23-25 Απριλίου.

«Φέτος προσκαλέσαμε τους υπουργούς Άμυνας 124 κρατών, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης , καθώς και τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, αντιστράτηγος Αλεξάντρ Φόμιν.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επέστησε την προσοχή στο ότι η ρωσική πλευρά δεν έχει στόχο να δώσει τον λόγο μόνο σε εκείνους τους εταίρους που συμμερίζονται τις απόψεις της, αλλά είναι έτοιμη να ακούσει και να συζητήσει κάθε είδους απόψεις.

«Βασικός στόχος της διάσκεψής μας είναι να υπάρξει πρωτίστως ένας έντιμος ανοιχτός και ισότιμος διάλογος, όπως και μια από κοινού αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στα ζητήματα της ασφάλειας. Πράγματι, οι στρατιωτικοί, γνωρίζοντας το πραγματικό τίμημα της ειρήνης, είναι σε θέση να βρουν κοινή γλώσσα, συζητώντας τα πιο κρίσιμα ζητήματα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε ο Φόμιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα ευελπιστεί ότι θα γίνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις επαγγελματικού επιπέδου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.