Quantcast
Μόσχα: “Πράκτορες του ΝΑΤΟ & προδότες, οι άνθρωποι του Ναβάλνι” - slpress.gr

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να αποκαλούμε συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι ως «αντιπολίτευση», με την εκπρόσωπό του, Μαρία Ζαχάροβα να τονίζει πως περιγράφονται καλύτερα ως πράκτορες του ΝΑΤΟ παρά ως συμβατικές πολιτικές προσωπικότητες. «Πρέπει να σταματήσουμε να τους αποκαλούμε αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση είναι κάτι διαφορετικό» είπε η Ζαχάροβα στο Channel One της Ρωσίας τονίζοντας ότι «είναι παράγοντες επιρροής και θα το αποδείξω τώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματούχος υπενθύμισε πώς ο βασικός σύμμαχος του Ναβάλνι, Λέονιντ Βόλκοφ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα έκαναν πλέον διαδηλώσεις το χειμώνα και σχεδίαζαν να περιμένουν μέχρι την άνοιξη και το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, την Τρίτη το πρωί, ο Βόλκοφ με έδρα τη Λιθουανία ανακοίνωσε αλλαγή πλεύσης, προτείνοντας μια διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας.

«Τι συνέβη μεταξύ 4 και 9 Φεβρουαρίου; Αυτό είναι ασήμαντο, απλό και ατυχές» είπε. «Ο Βόλκοφ και ο [Βλαντιμίρ] Ασούρκοφ [ένας άλλος στενός σύμμαχος του Ναβάλι που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο] είχαν μια διαδικτυακή συνάντηση χθες με την Μόνιμη Πολωνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ, στην οποία συμμετείχαν και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία». «Μόνο που οι χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, δεν είναι η ΕΕ, είναι το ΝΑΤΟ».

Κατά τη γνώμη της Ζαχάροβα, αυτές οι χώρες είπαν στον Βόλκοφ να μην περιμένει μέχρι την άνοιξη καθώς οι διαμαρτυρίες θα πρέπει να συνεχιστούν άμεσα. «Ανεξάρτητα από το πώς το καλύπτετε, ανεξάρτητα από το πώς το λέτε, αυτή είναι μια συνάντηση με παράγοντες επιρροής για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε ένα κυρίαρχο κράτος» κατέληξε. «Προδότες οι υποστηρικτές του Ναβάλνι που ζητούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας»
Νωρίτερα σήμερα η Ζαχάροβα έκανε λόγο για προδοσία των υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι που ζητούν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Ναβάλνι ότι συζητούν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με τις ΗΠΑ. Μιλώντας για το θέμα, η εκπρόσωπος του υπουργείου εστίασε στην ηθική των συγκεκριμένων κινήσεων. «Δεν μιλάμε για τη νομική πλευρά, αλλά όσον αφορά στην ηθική, αυτό είναι προδοσία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα. Παράλληλα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αυτήν τη συμπεριφορά ως «χυδαία».

Οι Γερμανοί δεν πάνε να κάνουν το AstraZeneca

Χθες η Γερμανία, η Πολωνία και η Σουηδία, προχώρησαν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών μετά τις απελάσεις τριών Ευρωπαίων διπλωματών από τη Μόσχα, λόγω της συμμετοχής τους σε παράνομες διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να αναγάγει την υπόθεση Ναβάλνι σε «νούμερο 1» θέμα διαλόγου με τη Ρωσία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.