Μπόλτον προς Άσαντ: Φεύγουμε, αλλά όχι χημικά

-

Δεν αλλάζει η στάση μας για τα χημικά όπλα, παρά την αποχώρησή μας από τη Συρία, προειδοποιούν οι ΗΠΑ τον Άσαντ, μέσω του συμβούλου  Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Ο Μπόλτον προειδοποίησε σήμερα την Δαμασκό να μην εκλάβει την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα ως ευκαιρία για να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα της.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αλλαγή στις αμερικανικές θέσεις για τα χημικά όπλα από τη κυβέρνηση της Συρίας και απολύτως ουδεμία αλλαγή στη θέση μας πως οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μία ρωμαλέα απάντηση, ακριβώς όπως πράξαμε σε άλλες δύο περιπτώσεις», δήλωσε ο Μπόλτον στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του, λίγο προτού προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση Άσαντ δεν θα πρέπει να βαυκαλίζεται ως προς αυτό το θέμα», εξηγώντας ότι η αποχώρηση δεν πρέπει «επ’ ουδενί να θεωρηθεί ως χαλάρωση της αντίθεσής μας στη χρήση όπλων μαζικής εξόντωσης».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.