Μπούμερανγκ για τον Κόρμπιν η κόντρα για το Brexit

-

Δημοσκόπηση που διέρρευσε στην εφημερίδα Guardian και διενεργήθηκε από μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, υπέρμαχο της παραμονής στην ΕΕ, την Best for Britain, δείχνει ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα ήταν λιγότερο πιθανό να στηρίξουν τους Εργατικούς, αν το κόμμα αποφάσιζε να σταματήσει τη διαδικασία του Brexit.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήταν λιγότερο πιθανό να ψηφίσει τους Εργατικούς, ενώ ένας παρεμφερής αριθμός ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα επηρεαζόταν από αυτό. Την ίδια ώρα ρο 25% απάντησε ότι πιθανότερα να ψήφιζε τους Εργατικούς, αν το κόμμα σταματούσε τη διαδικασία της εξόδου, ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν ότι ακόμη δεν είναι σίγουροι.

Η ομάδα που ζήτησε τη δημοσκόπηση ασκεί πιέσεις για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος και παρήγγειλε την έρευνα, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη επισήμως, λίγο πριν την καταψήφιση στο κοινοβούλιο της συμφωνίας για Brexit.

Τη δημοσκόπηση με το ερώτημα αν θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν τους Εργατικούς αν «το κόμμα δεσμευόταν να σταματήσει το Brexit» διενήργησε η εταιρεία Populus. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι οι Εργατικοί θα έχαναν περίπου τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων με εκείνον που θα κέρδιζαν από τις τάξεις των Συντηρητικών. Μόλις το 9% των ψηφοφόρων των Τόρις θα ψήφιζαν Εργατικούς υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά το 11% των σημερινών ψηφοφόρων των Εργατικών απάντησαν ότι θα ήταν λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν το κόμμα τους.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Best for Britain δήλωσε πάντως ότι η δημοσκόπηση δείχνει πως η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Εργατικών δεν θα εγκατέλειπε το κόμμα αν αυτό δεσμευόταν να σταματήσει το Brexit.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.