Μυστήριο η εξαφάνιση Σαουδάραβα δημοσιογράφου στην Τουρκία

-
78

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τρίτη κατά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ριάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξαφάνιση του Χασόγκι έγινε αφότου έφυγε από το προξενείο και ότι οι προξενικές αρχές της  Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες έρευνας, σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.

Ωστόσο, η Τουρκάλα μνηστή του έχει δηλώσει ότι ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει επικρίνει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο. Η ίδια, η οποία τον συνόδευε και τον περίμενε την Τρίτη έξω από το προξενείο έως ότου αυτό έκλεισε, ανέφερε ότι ο Χασόγκι δεν εθεάθη ξανά μετά την είσοδό του στο προξενείο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η εξαφάνιση του Χασόγκι, ο οποίος γράφει άρθρα γνώμης για την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, απασχολεί σοβαρά και τις ΗΠΑ, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Χασόγκι εξακολουθούσε να βρίσκεται χθες στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, ο Χασόγκι αυτοεξορίστηκε πέρυσι στις ΗΠΑ, φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν, αλλά και την στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.