Μυστηριώδες πολύωρο blackout της Google

-

Διάφορες ευρείας χρήσης υπηρεσίες της Google διαταράχθηκαν σήμερα σε όλο τον κόσμο λόγω μιας πολύωρης βλάβης που παρουσιάσθηκε ταυτόχρονα σε πολλά κράτη και η οποία αποκαθίσταται, ανέφερε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

«Η υπηρεσία Gmail έχει ήδη αποκατασταθεί για πολλούς χρήστες και αναμένουμε να επιλυθεί το πρόβλημα για όλους πολύ σύντομα», έγραψε η Google στην ιστότοπό της στις 12:40 ώρα Ελλάδας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν λίγο μετά τις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφορούν περίπου δέκα υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και εκείνες που χρησιμοποιούνται ευρύτερα, όπως η αποστολή μέιλ και συνημμένων της υπηρεσίας Gmail, η ηχογράφηση βιντεοδιασκέψεων, η δημιουργία αρχείων στην διαδικτυακή υπηρεσία Drive  και άλλες.

Τεχνικά προβλήματα αναφέρθηκαν στην Ευρώπη, στη νοτιοανατολική Ασία,  στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail  ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2004.

«Με τη βλάβη στο Gmail, η ζωή μου σταματά», έγραψε στο Twitter χρήστης από τη Γαλλία. Η Google απαντούσε σε όλα τα τουίτ «ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.