Ναι μεν αλλά από Ρέγκλινγκ εν αναμονή Eurogroup

-

Το βάρος των προσπαθειών για την Ελλάδα πέφτει τώρα στην ελάφρυνση του χρέους και όχι τόσο στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η πρόοδος που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων είναι σημαντική.

Όσον αφορά το μείγμα των μέτρων μετά τον Αύγουστο, ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι αυτό θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ωστόσο, δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν σε αυτό το στάδιο όλες οι παράμετροι για τα μακροπρόθεσμα μέτρα. Όπως σημείωσε, ο ESM θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Για τις ελληνικές τράπεζες, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι η ρευστότητα έχει βελτιωθεί, γεγονός που αποτυπώνεται και στη μείωση της εξάρτησης από τον δανεισμό του ELA κάτω από τα 10 δισ. ευρώ, ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν για τον κλάδο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.