ΝΔ: Έτοιμη για μομφή μόλις έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών

-
Αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην κατάθεση Αθανασίου

«Όταν φτάσει η ώρα να συζητήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών θα προηγηθεί η πρόταση δυσπιστίας από εμάς και τότε θα δούμε ποιοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

«Είναι κοινοβουλευτικό μας όπλο η πρόταση δυσπιστίας. Δεν έχει αποφασιστεί, απλά από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, άρα λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε μόλις καταλάβουμε ότι έρχεται για κύρωση η επαίσχυντη αυτή συμφωνία.

"Θα είμαστε σε ετοιμότητα, θα έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις υπογραφές των συναδέλφων, έτσι ώστε να καταθέσουμε την πρόταση μομφής και ο καθένας τότε θα βρεθεί προ των ευθυνών του», διευκρίνισε ο κ. Καράογλου.

Εκτίμησε, πάντως, ότι αν εισαχθεί στον κοινοβούλιο προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, «δυστυχώς, θα βρεθούν οι περισσότεροι από τους 150 που χρειάζεται για να περάσει, γιατί εκτιμώ ότι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένοι ότι θα την υπερψηφίσουν και υπολογίζω άλλους τέσσερις από το Ποτάμι, που το έχουν δηλώσει, και άλλους τέσσερις από τους ΑΝΕΛ, γιατί ο κ. Καμμένος έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι πρόεδρος ενός κόμματος, στο οποίο από τους επτά βουλευτές οι τέσσερις διαφωνούν με τη θέση του και θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας».

Και πρόσθεσε: «Μακάρι να καθυστερήσει να έλθει και να μην περάσει, ώστε να προηγηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να μπορέσουμε να την ακυρώσουμε».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.