Νέα απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit ζητούν ευρωσκεπτικιστές βουλευτές

-

Μια ομάδα Βρετανών ευρωσκεπτικιστών βουλευτών με επιρροή, η οποία περιλαμβάνει κυρίως τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ενωτικού κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, συνέστησε σήμερα στα μέλη της να απορρίψουν τη συμφωνία για το Brexit η οποία θα κατατεθεί τις πρώτες απογευματινές ώρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Υπό το φως της δικής μας νομικής ανάλυσης και άλλων, δεν συνιστούμε την αποδοχή της πρότασης της κυβέρνησης», δήλωσε ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Μπιλ Κας εξ ονόματος της ομάδας, επιφέροντας ένα νέο πλήγμα στις πιθανότητες έγκρισης της συμφωνίας.

Στο μεταξύ η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε «σαφείς και αξιόπιστες προτάσεις» προκειμένου να απαντήσει στις ανησυχίες του Λονδίνου κα να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Θέλουμε μια καλή σχέση, μια συντεταγμένη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας, και τώρα είναι σειρά του βρετανικού Κοινοβουλίου να πάρει αποφάσεις», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ η Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον Βέλγο ομόλογό της Σαρλ Μισέλ. «Καταβάλαμε έντονη προσπάθεια»,πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Βέλγος πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να κάνουν τη «λογική» επιλογή μετά «το χέρι που τους έτεινε» η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.