Νέα ένταση; Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικό μη επανδρωμένο...

-

Το Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικό μέσο, φέρεται να κατέρριψε drone της Ινδίας που παραβίασε τα σύνορά του εν μέσω της ήδη ταραγμένης σχέσης των δύο κρατών. Το drone φέρεται να εισχώρησε 600 μέτρα εντός του εναέριου χώρου του Πακιστάν για να επιτηρήσει την περιοχή Σανκχ κατά μήκος της γραμμής ελέγχου, σύμφωνα με τον στρατό του Πακιστάν.

«Σε αυτήν την προκλητική πράξη, το ινδικό drone εισήλθε 600 μέτρα στο έδαφος του Πακιστάν διενεργώντας επιτήρηση», ανέφερε το στρατιωτικό μέσο ISPR του Πακιστάν. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το drone κατερρίφθη. Το περιστατικό έλαβε χώρα αφότου οι ινδικές αρχές ισχυρίστηκαν απόπειρες παραβιάσεων από την πλευρά του Πακιστάν στο πρόσφατο παρελθόν.

Στις αρχές της εβδομάδας, πέντε στρατιώτες των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων του Ινδικού Στρατού δολοφονήθηκαν σε μια σύγκρουση κοντά στη Γραμμή Ελέγχου. Το Πακιστάν είχε καλέσει σε εξηγήσεις Ινδό διπλωμάτη στις αρχές της χρονιάς για να του υποβάλλει τη διαμαρτυρία του για τις αμείωτες παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας του 2003.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.