Νέα περιοριστικά μέτρα και στην Αυστραλία

-

Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη Πολιτεία στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική και παράλληλα επέβαλε και νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς εντοπίστηκε νέα εστία κορονοϊού με εφτά κρούσματα.

Την ίδια ώρα η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού. Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών στον αριθμό συμμετεχόντων σε προγράμματα γυμναστικής, απαγόρευσε τον χορό και το τραγούδι στα νυχτερινά κέντρα και περιόρισε τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε γάμους, κηδείες και χώρους λατρείας.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια, αλλά επίσης πρέπει να σκεφτούμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία», τόνισε η Μπερετζίκλιαν μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Σίδνεϊ.

«Και για τον λόγο αυτό θέτοντας σε ισχύ αυτά τα μέτρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να ενθαρρύνουμε την οικονομική δραστηριότητα, να προσφέρουμε εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις και την εργασία, αλλά επίσης φυσικά να κρατάμε τον ιό μακριά», πρόσθεσε.

Πρόστιμο για μη χρήση μάσκας

Η Νέα Νότια Ουαλία, που έχει αυτή τη στιγμή περίπου 200 ενεργά κρούσματα covid-19, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα επιβάλλεται πρόστιμο περίπου 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Η Βικτόρια, που έχει πλέον 29 ενεργά κρούσματα, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την πολιτεία, ενώ παράλληλα περιόρισε τις συναθροίσεις και έκλεισε τα σύνορά της με τη Νέα Νότια Ουαλία. Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας 28.450 κρούσματα covid-19 και 909 θάνατοι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.