Νέα πυρκαγιά στο λιμάνι της Βηρυτού!

-
100

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε αποθήκη με μηχανέλαιο και ελαστικά στο λιμάνι της Βηρυτού, 37 μέρες μετά την τρομακτική έκρηξη που κατέστρεψε το λιμάνι της λιβανικής πρωτεύουσας και στοίχισε τη ζωή 190 ανθρώπων.

Ο στρατός του Λιβάνου χρησιμοποίησε ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία περιορίστηκε στο χώρο γύρω από την αποθήκη και ξύπνησε οδυνηρές μνήμες στην πόλη, αλλά προκάλεσε συνάμα και πάλι αγανάκτηση.

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν τραυματίες και μερικοί άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών».

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην ζώνη αφορολόγητων προϊόντων του λιμανιού και μια τεράστια στήλη καπνού έγινε ορατή από πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εικόνες που μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα ελικόπτερο με δεξαμενή με νερό να πετάει ήδη στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου AlJadeed ότι δεν έχει διευκρινιστεί το είδος των υλικών που καίγονται. Ωστόσο συνέστησε στους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά είναι περιορισμένη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.