Δεκαεφτάχρονος Έλληνας ύποπτος για το μακελειό στο Τέξας

-

Ο ελληνικής καταγωγής 17χρονος μαθητής του σχολείου στο Σάντα Φε του Τέξας, Δημήτρης Παγουρτζής, έχει συλληφθεί από τις αρχές ως ο βασικός ύποπτος για το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 9 άτομα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 17χρονος, στις 30 Απριλίου πόσταρε στο Facebook φωτογραφία, στην οποία εμφανιζόταν με μπλουζάκι που έγραφε «Born to Kill». Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο 17χρονος ακολουθούσε λογαριασμούς που σχετίζονταν με τα όπλα, ενώ είχε αναρτήσεις με αγκυλωτούς σταυρούς.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 12 οι τραυματίες από την επίθεση στο λύκειο.

Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι η αστυνομία έχει έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο πρόσωπο, ενώ η εφημερίδα Houston Chronicle αναφέρει ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με τυφέκιο εφόδου AR-15, πιστόλι, κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

"Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς ο δράστης έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη", ανέφερε πηγή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.