Νέες μαζικές διαδηλώσεις στα Τίρανα, ορκίστηκαν τέσσερις επιλαχόντες βουλευτές

-
74

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα Τίρανα η νέα  συγκέντρωση των οπαδών της αντιπολίτευσης, η οποία ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Οι αρχηγοί της ενωμένης αντιπολίτευσης, συνοδευόμενοι από πλήθος, παρέδωσαν σήμερα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή την έγγραφη άρνηση των υποψηφίων βουλευτών από τις λίστες των κομμάτων τους να δεχτούν να αναπληρώσουν τις κενές έδρες, μετά τις ομαδικές παραιτήσεις.

Την ίδια ώρα ωστόσο, εντός της Βουλής ορκίστηκαν τέσσερις επιλαχόντες βουλευτές από τις λίστες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν πειθάρχησαν στην πολιτική απόφαση των ηγετών τους. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει στους δέκα έξι από τους πενήντα τρεις της αντιπολίτευσης που παραιτήθηκαν ομαδικά στις 23 Φεβρουαρίου.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε λόγο για τον σχηματισμό νέας αντιπολίτευσης στην αλβανική Βουλή, κατηγορώντας τους βουλευτές που παραιτήθηκαν ότι δεν εκπροσωπούν τον λαό. Τόνισε μάλιστα ότι η η Βουλή θα συνεχίσει το έργο της με τη νέα αντιπολίτευση υπό διαμόρφωση και ότι οι δημοτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεξαχθούν κανονικά.

Οι διαδηλωτές πάντως , οι οποίοι ήταν μερικές χιλιάδες, ανανέωσαν το ραντεβού τους στον ίδιο χώρο, για τις 16 Μαρτίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.