Νέες συγκρούσεις στην διαδήλωση με τα Κίτρινα Γιλέκα

-
89

Συγκρούσεις ξέσπασαν και σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα με Κίτρινα Γιλέκα, στο 10ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων ενάντια στις πολιτικές του Μακρόν.

Οι σημερινές διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα, ανάμεσα σε διαδηλωτές, πολύ από τους οποίους είχαν καλυμένα πρόσωπα και την Αστυνομία, στην συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.

Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού και δακρυγόνων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, γύρω στο απόγευμα, περίπου 7000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία. Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο ο αριθμός τους ανερχόταν σε 32.000.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι επεισόδια σημειώθηκαν και στη Μασσαλία, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Το σύνθημα που κυριαρχούσε και σήμερα ήταν το «Μακρόν, παραιτήσου!».